Waar vind ik?

De handschriften van de Bijzondere Collecties bevinden zich in depots, en kunnen ter inzage worden gelegd in de leeszaal Bijzondere Collecties in de Universiteitsbibliotheek Uithof. Handschriften en persoonsarchieven zijn doorgaans op verschillende wijzen geïnventariseerd en ontsloten.

De oude en bijzondere drukken van de Universiteitsbibliotheek Utrecht bevinden zich in diverse goed geklimatiseerde depots. Desgewenst kunt u de documenten aanvragen in de Worldcat-catalogus en inzien in de Leeszaal Bijzondere Collecties op de zesde verdieping van de Universiteitsbibliotheek Uithof.
 

De Universiteitsbibliotheek Utrecht beheert een aansprekende collectie cartografische documenten. Het merendeel van de meest recente kaarten en atlassen bevindt zich in de Kaartenzaal op de zesde verdieping van de Universiteitsbibliotheek  Uithof.
 

Een steeds groter deel van de Utrechtse bijzondere collecties bestaande uit oude drukken, handschriften en kaarten wordt gedigitaliseerd en is online te raadplegen. Deze documenten zijn met behulp van een internetverbinding altijd en overal toegankelijk.
 

De Universiteitsbibliotheek Utrecht bezit ruim honderd collecties. Deze bestaan voornamelijk uit archiefmateriaal en/of gedrukte werken die een bepaalde samenhang hebben.

 

Overzicht van vrij toegankelijke én tot de Universiteit Utrecht beperkte internetbronnen, van belang voor het onderzoek op het gebied van de bijzondere collecties.